מירי זורגר מגישה: ששה מרקים ליום קריר

יוסי צלניקר 3 Comment on מירי זורגר מגישה: ששה מרקים ליום קריר
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרק אפונה ופתיתי בצק

מצרכים

2 בצלים קצוצים

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

300 גר' אפונה קפואה

1 שורש פטרוזליה

לתיבול

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות פפריקה מתוק

2 כפות אבקת מרק עגבניות

לפתיתי הבצק

11/2 כוסות קמח תופח

1 ביצה

1/3 כוס שמן

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמהנ

מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה

מוסיפים את האפונה ו4 ליטר מים מתבלים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה

טועמים ומתקנים תיבול

הכנת פתיתי הבצק

מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח

מגישים חם

 

מרק עלי סלק

מצרכים

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום כתושות

3 גזרים חתוכים לקוביות

1 חב עלי סלק קצוצים

1 חב פטריות קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק פטריות

1/2 ליטר חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

בסיר של 4 ליטר מטגנים בצל לשקיפות מוסיפים שום וגזר מטגנים 10 ד' נוספות

מוסיפים פטריות ו2 ליטר מים מתבלים ומבשלים שעה

מוסיפים חלב שמנת ואת עלי הסלק מבשלים חצי שעה  נוספת

טועמים ומתקנים תיבול

 

מרק פטריות קרופניק

מצרכים

2 בצלים קצוצים

3 בצלים ירוקים קצוצים

2 סלסילות פטריות קצוצות

1 כוס יין לבן

1 כוס גריסים מושרות במים חמים

1 כפית מלח

מעט אגוז מוסקט

פלפל שחור גרוס טרי

לרביכה

3 כפות קמח

5 כפות שמן

אופן ההכנה

מטגנים את הבצלים עד להשחמה קלה

מוסיפים את הפטרים ומטגנים להשחמה

מוסיפים מים ומביאים לרתיחה מתבלים

מכינים את הרביכה

מטגנים בסיר נפרד את הקמח והשמן עד להשחמה

מוסיפים אל הסיר ומביאים לרתיחה נוספת

מבשלים חצי שעה

מוסיפים את הגריסים ומבשלים כחצי שעה נוספת או עד שהגריסים רכים. מגישים עם בצל ירוק קצוץ

 

 

מרק עדשים ירוקות

מצרכים

2 בצלים קצוצים

7-8 שיני שום קצוצות

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזליה

3 כוסות עדשים ירוקות מושרות במים חמים כשעה

5 עלי סלרי קצוצים עם העלים

3 שיני שום כתושות לפני ההגשה

5-6 כפות שמן לטיגון

11/2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

מעט צילי גרוס

1 כפית כמון

אופן ההכנה

בסיר מטגנים בצל ושום להדשחמה קלה

מוסיפים את שאר המצרכים ו כ 4 ליטר מים

מתבלים ומבשלים לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים כשעתים

טוחנים רק חלק מהמרק

מגישים עם פטרוזליה קצוצה

 

מרק קטניות

מצרכים

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום כתושות

4 גזרים קצוצים

1 קולרבי קצוץ

2 קישואים קצוצים

1 גמבה קצוצה

1 שורש של סלרי קצוץ

1 שורש פטרוזליה קצוץ

3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ

2 כוסות שעועית יבשה מושרת

2 כוסות חומוס מושרה לילה

לתיבול           

1 כפית מלח

2 כפיות פפריקה מעושנת

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית כמון

2 כפות אבקת מרק עגבניות

1 כפית אבקת מרק בצל

אופן ההכנה

בסיר של 6 ליטר טגני בצלים ושום עד להשחמה

הוסיפי את הגמבה וטגני הוסיפי את שאר הירקות וטגני כ 5 דקות

הוסיפי מים למילוי של חצי הסיר הוסיפי קטניות והביאי לרתיחה תבלי ובשלי 2 שעות מכוסה על אש נמוכה

טעמי ותקני תיבול

 

מרק קישואים מחית

מצרכים

2 בצלים קצוצים

5-6 שיני שום

1 שורש פטרוזליה

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 קולורבי חתוכים לקוביות גדולות

4-5 מקלות סלרי קצוצות

5-6 כפות שמן

2-3 כפות שיבולת שועל

1 1/2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2-3 עלי דפנה

1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר של כ 4 ליטר ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה

מוסיפים את השום ומטגנים כדקה

מוסיפים את שאר הירקות וכ 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה

מתבלים ומבשלים כשעתים

מוציאים את עלי הדפנה לפני הטחינה

עם בלנדר מוט טוחנים למחית

 

רקיקים מטוגנים

מצרכים

2-3 כוסות קמח

2 כפות סוכר

קורט מלח

4 ביצים

1 כף רום

אופן ההכנה

ללוש את מצרכי הבצק לבצק רך ונוח לעבודה

לתת מנוחה של שעה

לחתוך לפסים ארוכים ולטגן בשמן עמוק עד להשחמה

לפזר אבקת סוכר ולהגיש

 

 

 



3 תגובות

מיין תגובות
  1. 3

    תמיד מתכונים של מירי מסורבלים עם המון מצרכים, חבל!!!

  2. 2

    איך זה מרק קישואים אם אין בזה קישואים?

  3. 1

    שחכו להוסיף 4-5 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות היא אמרה את זה בתוכנית